Opgeleverd

Geld besparen met Haagse slimme ramen

20 augustus '19

Geld besparen en tegelijkertijd milieubewust bezig zijn, dat klinkt als muziek in de oren toch? Voor toekomstige bewoners van Binck Kade is dit straks de normaalste zaak van de wereld. Benieuwd hoe dat kan? We vertellen je er graag meer over!

Communicatie tussen binnen en buiten

De appartementen worden voorzien van intelligente en energie-efficiënte ramen: SmartWindow. Deze bijzondere ramen hebben een speciale raamomlijsting waarmee bewoners hun mobiele apparaten zoals laptop, smartphone en tablet kunnen opladen. Daarnaast kunnen de sensoren in het raam gekoppeld worden aan een slimme thermostaat en is er speciale zonwering geïntegreerd die met veel zon automatisch gesloten wordt. Ook registreren de sensoren veranderingen in de buitentemperatuur en -licht, om de binnentemperatuur in de woning te reguleren. Als de temperatuur in het appartement stijgt, wordt vanzelf het ventilatiesysteem aangezet en blijft de lucht kwaliteit optimaal. Zo kan er tot 15% meer energie bespaard worden. En dat is goed voor de portemonnee!

Binck Kade

330 zuinige ramen

Alle ramen van het appartementencomplex zijn door middel van een 3D-studie gecheckt op de energieopbrengst per raam. De zuid-oost en zuid-west gevels van Binck Kade zijn geschikt voor de technologie van SmartWindow. In het totaal kunnen 330 ramen met deze slimme en zuinige techniek worden uitgerust.