Film over kunstwerk 'Baken van de Binckhorst'

25 augustus '22

Het is een blikvanger op Binck Eiland en de nabije omgeving: het lichtkunstwerk 'Baken van de Binckhorst'. Peter Vink maakte het kunstwerk in de kop van het appartementencomplex aan de Binck Kade in Den Haag. Het lichtkunstwerk bestaat uit vier lichtobjecten en is zichtbaar vanuit de openbare ruimte.

image alt

Lichtkunstwerk

De kunstenaar heeft zich voor het ontwerp laten inspireren door de geschiedenis van het Binck Eiland, waar tot 2015 de drukkerij en uitgeverij SDU was gehuisvest. De 'stapel papieren' die op alle vier de hoeken bovenin het gebouw wordt gemonteerd, maken de geschiedenis van het gebied weer voelbaar. Peter Vink heeft een origineel en haalbaar ontwerp gemaakt, dat dient als baken in het gebied en de uitstraling van het gebied verhoogt.

image alt

Binck Eiland

Het Binck Eiland bestaat uit drie deelprojecten: De Binck (ontwikkeld door Local), Binck Plaats (ontwikkeld door VORM) en Binck Kade (ontwikkeld door BPD). Binck Eiland maakt deel uit van een bredere transformatie van de Binckhorst, een industrie- en bedrijventerrein in transitie. De ontwikkelingscombinatie Binck Zuid met Kraaijvanger Architects en Klunder Architecten en landschapsarchitect Bosch en Slabbers transformeerden het gebied voor wonen en werken.