Binck Kade in de Binckhorst bereikt hoogste punt

Opgeleverd

Woongebouw Binck Kade heeft het hoogste punt bereikt. Het nieuwbouwproject, dat bestaat uit twee moderne woongebouwen met 113 appartementen, wordt in de eerste helft van 2022 opgeleverd.

Jarenlang was industriewijk de Binckhorst een min of meer vergeten gebied. Wethouder Anne Mulder, gemeente Den Haag: “De Binckhorst wordt door alle nieuwbouwontwikkelingen echt op de kaart gezet. Binck Eiland waar Binck Kade onderdeel van uitmaakt, is een belangrijke stap in de vernieuwingsslag die we maken naar woon- en werkgebied. Er is speciale aandacht voor het industrieel erfgoed – de zogenaamde Binckplekken – die behouden blijven voor nieuwe culturele-, werk- of horecafuncties. Deze plekken geven het gebied karakter en zorgen voor sfeer en leefkwaliteit. Voorbeelden zijn Kasteel De Binckhorst, Capriole Café en de Caballerofabriek. Door het multifunctionele karakter wordt de Binckhorst aantrekkelijk om te wonen en te werken en erop uit te gaan. Het wordt hiermee echt onderdeel van het Haagse stadscentrum.’’

image alt

Aantrekkelijke mix

De Binckhorst is aantrekkelijk voor bewoners, die stedelijk wonen als prettig ervaren. Wicher Mol, ontwikkelingsmanager BPD: “Fantastisch dat we nu het hoogste punt van Binck Kade hebben bereikt! Met 16 verdiepingen en 50 meter hoogte, is dit voorlopig ook het hoogste woongebouw van de Binckhorst. Er wordt direct aan de Trekvliet gebouwd dus veel woningen kijken uit over het water en de stad. En er wordt een grote variatie aan woningen gerealiseerd.’’ Het merendeel van de appartementen varieert van 65 tot 115 m2. Op de topverdiepingen komen enkele heel bijzondere penthouses met oppervlakten tot zo’n 200 m2. Op de begane grond worden studio’s gerealiseerd. Deze aantrekkelijke mix zorgt voor een gevarieerde groep bewoners.

Beste woningproject van Den Haag

9 december '21

Binck Kade is onderdeel van Binck Eiland, de eerste gebiedsontwikkeling binnen de Binckhorst. Het gebied wordt aan drie zijden omgeven door water. In 2017 werd het plan verkozen tot het beste woningbouwproject van Den Haag. Met de transformatie van het voormalige SDU-kantoor naar woningen (De Binck), nieuwbouw met herenhuizen op Binck Plaats en de appartementen van Binck Kade zorgden de ontwikkelaars voor een start van de herontwikkeling van de Binckhorst. In totaal worden op Binck Eiland ruim 230 woningen gerealiseerd.

Ambities met de Binckhorst

De gemeente Den Haag heeft als doel de Binckhorst te veranderen naar een hoogstedelijk gemengd woon- en werkgebied. De komende tijd worden diverse nieuwe plannen binnen het gebied gerealiseerd, zoals onder andere Binck City Park, BoogieWoogie, JunoPark en The Blox. Deze plannen liggen allemaal in de Trekvlietzone, het gebied tussen de Trekvliet en de Binckhorstlaan. Langs het water komt een groene parkzone die start en eindigt bij Binck Eiland. In totaal worden in de Binckhorst 5.000 woningen gebouwd. Mede gezien de grote woningnood in de Haagse regio wordt ook al intensief nagedacht over het vervolg daarop. Meer informatie: www.binckeiland.nl

  Lees al het nieuws
  Bekijk de woningen